Lions Club Asikkala

Piiri 107-C
IV Alue
1. Lohko

Perustettu 27.3.1967
Charter Night 23.9.1967
Nro 419

Lions Club Asikkala

Anianpellon markkinat

Anianpellon markkinat on Asikkalan kunnan suosituin matkailu- ja kotiseututapahtuma, jonka perinteet juontuvat 1700-luvulta. Lions Club Asikkala on järjestänyt markkinoita vuodesta 1970 alkaen vuosittain elokuun toisena viikonloppuna.
Markkinoilla käy n 15 000 – 20 000 markkinavierasta ja runsaat 200 kauppiasta. Markkinatuotto käytetään pääosin erilaisten nuorisotoimintojen tukemiseen.

Anianpellon markkinat 2018

Seuraavat Anianpellon markkinat Vääksyn Kalmarinrannassa järjestetään 10.-11-8.2018.

Tietoa markkinoista lisätään valmistelujen edetessä. Vanhoista markkinoista löytyy tietoja myös Facebookista nimellä "Anianpellon markkinat".

Anianneito-kisa

Anianpellon markkinoilla 10.-11.8.2018 yleisöäänestyksellä valitaan 47. Anianneito. Kisaan voivat osallistua vähintään 16 vuotta täyttäneet neidot.
Kisan yhteyshenkilönä toimii Petri Pettinen p. 0400 158 247, sp. petri.pettinen@elisanet.fi.
Lisätietoa ja videoita mm. Anianneito-kisasta löydät myös Facebookista otsikolla Anianpellon markkinat tai alempana olevasta linkistä.

Vuoden 2017 Anianneitokisaan osallistuivat vas. Senni Repola Heinolasta, Sara Savikko Helsingistä, Susanna Sirèn Vääksystä, Janita Marttila Asikkalasta ja Inkeri Kaukoranta Kalkkisista. Anianneidoksi 2017 yleisöäänestyksellä valittiin vääksyläinen Susanna Sirèn.

Myyntipaikat ja paikkavaraukset

Myyntipaikat (yleensä 4x4 m) ilmenevät oheisesta markkinakentän kartasta. Lisäksi on varattu paikkoja telttoja sekä metripöytää varten. Myyntipaikkojen hinnat selviävät kartasta.

Markkinoilla olleille ja osoitteensa jättäneille kauppiaille toimitetaan lasku, jolla kauppias voi maksaa paikkansa etukäteen ja varmistaa näin paikkansa. Maksu tulee olla järjestäjien tilillä markkinaviikkoa edeltävän viikon maanantaihin mennessä. Lunastamattomien paikkojen myynti aloitetaan markkinaviikon tiistaina. Markkinapaikat saa haltuunsa vain markkinatoimitsijoilta joko ennakkoon maksettuna tai uusien varausten osalta myös markkinatoimistosta Vesijärven rannalla. Toimisto on auki markkinoiden ajan perjantaina klo 6-20 ja lauantaina klo 7-18. Paikkojen edelleen myynti on kielletty.

Myyntipaikoista ja niihin liittyvistä tiedusteluista vastaa Raimo Rintala. Paikkamyyntikyselyt tulee pääsääntöisesti tehdä p. 045 650 2606, sp. rintala65@gmail.com

Myyntipaikat ovat käytettävissä markkinaperjantaista alkaen ja ne on purettava markkinalauantaina klo 22.00 mennessä. Myyjät vastaavat myyntipaikkojensa puhdistamisesta ja roskien kuljettamisesta niille varatuille paikoille ohjeiden mukaisesti lajiteltuina. Liikenne alueelta pois markkinoiden jälkeen on sallittu markkinalauantaina klo 17.30 jälkeen. Muu liikenne on sallittu ainoastaan markkinatoimitsijoiden luvalla.

Anianpellon markkinat 2017

Vuoden 2017 Anianpellon markkinat Vääksyn Kalmarinrannassa järjestettiin 11.-12-8.2017 teemalla ”Asikkala osana 100 -vuotiasta Suomea”. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden lisäksi juhlistettiin Suomen Lions-liiton 100v-juhlaa ja järjestävän seuran Lions Club Asikkalan 50v-juhlaa. Markkinat oli osa Suomen 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Markkinat voitiin viettää aurinkoisessa poutasäässä. Vasta markkinakentän tultua lauantai-iltana puretuksi myrskysade kasteli viimeisiä talkoolaisia.

Markkinapäällikkönä toimi Yrjö Mattila ja markkinasihteerinä Juha Kamppila. Paikkavarauksista vastasi edelleen Raimo Rintala ja anianneitokisasta Petri Pettinen. Markkinoiden avaajana toimi Asikkalan uusi kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, joka samalla esittäytyi markkinayleisölle Klapikisan osanottajana sijoittuen kisassa kolmanneksi.

Teema näkyi monella tavalla markkinoiden ohjelmassa ja teemateltan näyttelyissä. Markkinoilla julkistettiin uusittu kunnan kulttuuriympäristöohjelma. Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys ja Urajärven kartanon ystävät olivat mukana markkinaohjelmassa. Vanhan Vääksyn tarinoita oli mahdollista kuulla sekä lavalla että teemateltassa.

Lauantaina Urajärven kartanon ystävillä oli Asikkalan historiaan liittyvä ohjelmanumero. Yrjö Mattila ja Risto Jokiaho esittivät välähdyksiä perinteisistä Anianpellon markkinoista 1700-luvulla ja teemavuosista 100 ja 50 vuoden takaa.

Markkinaohjelmat noudattivat muuten jo tutuksi käynyttä perinteistä kaavaa, kuten oheisesta ohjelmalinkistä tarkemmin ilmenee.


Markkinakisatuloksista todetaan seuraavaa:

Markkinajuoksun (4,6 km) miesten sarjan voitti Wilho Hautala LahdA ajalla 16,03 ja naisten sarjan ykkönen oli Emma Hyyppä LahdA 18.16. Nuorten sarjoissa voittajiksi selviytyivät M17-sarjassa Walte Hautala LahdA 16.12 ja N17-sarjassa Tuuli Saarikko LahdA 18.51.

Hirrensyöksyn miesten yleisen sarjan voitti Janne Möhköi Hämeenlinnasta tuloksella 8,33 m ja naisten yleisen sarjan Jaana Tanner Padasjoelta tuloksella 6,72 m. Miesten 50 v-sarjan voitti Risto Mäki Lammilta 8,21 m ja miesten 60 v-sarjan Erkki Saarinen Lahdesta 7,46 m.

Markkina-ammunnan ilmakiväärillä voitti Hannu Sipponen tuloksella 99 ja ilmapistoolilla Juhani Tähkänen tuloksella 84.

Vesijärvigolfin mestariksi löi Jorma Natri ja Klapikisan voitti ja vuoden 2017 klapineuvokseksi selviytyi neljästä yrittäjästä Vääksyn Kehittämisyhdistystä edustanut Vesa Koskela.

Lasten onkikisassa voittajiksi selviytyivät 12-14-vuotiaiden sarjassa Tami Halme tuloksella 580 g ja alle 10-vuotiaista Vili Tuomainen tuloksellaan 305 g.

Lasten piirustuskilpailun parhaita olivat alle 14-vuotisten sarjassa Siiri Rantanen ja alle 7-vuotisten sarjassa Leevi Nousiainen.

Anianpellon markkinoiden järjestäjä Lions Club Asikkala sai yhteistyöapua lukuisilta paikkakunnan järjestöiltä, josta klubi esittää nöyrät kiitoksensa.